Slnečnicové a tekvicové semienka vhodné už v 2. fáze
Svoju gramáž olejnatých semienok a semienok spoločne upražíme na sucho v panvici, smažíme kým semienka začnú praskať a skákať z panvice, takže použijeme pokrievku, aby sme ich nemuseli hľadať po kuchyni. Pražíme, kým slnečnicové trošku zhnednú. POZOR, aby nám nezhoreli!! Precízne sledujeme a miešame. Hotové preložíme na tanier.
Ak sme v 2. fáze BEZ oleja, tak ich na tanieri už len osolíme morskou alebo kamennou soľou.
Ak sme v 2. fáze S olejom, tak ich prelejeme 1 polievkou lyžicou ľanového oleja a osolíme.
Zeleninku použijeme rôznorodú, ja som si dala paradajku, papriku, uhorku, šalát rímsky a čakanku štrbákovú.
K tomu ražný celozrný knäk.
A z ovocia som si vybrala svoju dávku čerstvého manga.
Semienkové raňajky milujem, v pohode zasýtia a sú ľahko stráviteľné, keďže ide o rastlinnú bielkovinu. Nech Vám chutná.