Tekvica - Svoju dávku tekvice olúpete, nastrúhate a v malom množstve vody podusíte. Počas dusenia pridáte kamennú soľ, mletý čierny peper, zopár bobkových listov a nesmiete zabudnúť na kôpor. Ja milujem čerstvý alebo ten, ktorý som si zamrazila do zásoby na horšie časy. Sušený nie je ono. Odstavíte zo sporáka, necháte čiastočne vychladnúť a až potom primiešate balzamikový ocot, aby mal prívarok kyslejšiu chuť. Nepoužívate klasický ocot.
Mäsko - Svoju dávku kuracieho mäska narežete na malé kúsky, orestujete v 2. fáze BEZ oleja nasucho alebo v 2. fáze S olejom na tom našom repkovom /najvhodnejší je zo sklenenej fľaše/. Už orestované mäsko podlejete malým množstvom prevarenej vody, posypete kamennou soľou, mletým čiernym peprom a zdravou mletou kurkumou. Miešate lebo kurkuma sa ľahko prichytí na panvicu.
Ako ozdobu som použila zelené olivy.
Ovocie som vynechala, ale vychutnala som si 100%-tný ražný chlebík.