Šampiňóny očistíme papierovou servítkou. Narežeme nadrobno a spolu s cibuľou a cesnakom podusíme na oleji. Kým vychladnú, pomleté mäso rozmiešame so soľou, korením a zmesou byliniek.
Hmoty spojíme a v celku umiestnime na olejom vymastený pekáč. Upečieme v rúre.
Pripravíme si zálievku na šalát z oleja na studenú kuchyňu, balsamica, soli a korenia.
Čerstvú zeleninu umyjeme, čo je potrebné narežeme a vložíme do misky. Zalejeme pripravenou zálievkou.
Tip: každý deň jedávajte niektorý druh zeleného šalátu. Zelená farba v ich listoch má schopnosť posilniť imunitu a srdcovo-cievny systém. Zelené šaláty napomáhajú zvyšovať výkonnosť svalov, zlepšujú okysličenie krvi a dôležitou funkciou je to, že zabezpečujú aj efektívne využitie bielkovín z potravy.