Šampiňóny si očistíme. Na repkovom oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na drobno nakrájané šampiňóny, korenie, soľ, cesnak /podľa chuti bylinky/. Namočený ražný chlebík /stačí 25 g./ z ktorého vytlačíme zbytky vody si spolu zmiešame s 2 celými surovými vajíčkami v druhej miske. Pridáme k nim šampiňóny s osmahnutou cibuľkou, všetko spolu zmiešame a tvarujeme z nich malé fašírky. Faširky z oboch strán opekáme na panvici. Podávame so zeleninkou.
Tip: ak ste v 3 fáze, fašírky si môžete obaliť v kukuričnej múke, budú lepšie držať...poprípade ak sa Vám fašírka rozpadá nepoužite ražný namočený chlebík, ale ražný pomrvený knackebrot. Ak už máte ražný chlebík zmiešaný s ostatnými ingredienciami tak si pridajte jeden plátok knackebrotu.
Ak dodržiavate program na 100% myslite na to, že v ten deň ste si už vyčerali 2 plátky chleba :)