Hlivu ustricovú neumývame, len pekne očistíme nožom alebo papierovou utierkou. Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak s olejom. Ku sklovitej zelenine pridáme na pásiky nakrájanú hlivu. Podlejeme malým množstvom domáceho zeleninového vývaru. Pridáme pre chuť trošku bio jablčného octu, soľ , mleté čierne korenie a tymián. Dusíme cca 7 minút.
Čerstvú brokolicu očistíme a rozdelíme na ružičky. Tepelne upravíme v parnom hrnci. Až na tanieri osolíme a polejeme olejom na studenú prípravu /použijeme ten, ktorý práve povoľuje naša fáza metabolicu, ja som použila olej z vlašských orechov/.
Tip: Ak nám zo zeleninovej polievky ostala tekutina, prelejeme ju cez jemné sitko
1/ do sklenenej fľaše s viečkom a uložíme do chladničky
2/ alebo v malých kelímkoch zamrazíme a máme predprípravu na ďalšie varenie