Morčacie prsia si pomelieme v mlynčeku a pridáme k nim zeler, ktorý si pomelieme spolu s mäskom tiež. Okoreníme (peper, mletú rascu, kurkumu) a osolíme. Vytvarujeme z masy malé medailónky, ktoré opekáme na oleji z oboch strán.
Podávame so zeleninovám šalátom a knackebrotom.
Pozn.: kurkumu si do jedla pridávajte často. Všeobecne je považovaná za liečivú bylinku, ktorá má antibakteriálne a protiplesňové účinky, zároveň čistí krv. Jej blahodárne účinky na organizmus sú bohaté (zmierňuje zápaly, tráviace problémy, znižuje cholesterol, pomáha pri chorobách pečene, zlepšuje kosti, ochraňuje pred stárnutím a je fantastický antioxidant!). Je veľmi chutná a žltá farba pekne zafarbí jedlo - dodá na kreativite a chuti :). Viete ju prdávať takmer všade aj do polievok.